Nieuws!

MM Dance Event

27 Aug 2015 om 23:00, MM Dance Event

De Grote Kerk in Emmen is op vrijdagavond 9 oktober 2015 het decor van de eerste editie van het MM Dance Event. Deze unieke locatie in het hart van Emmen wordt op de landelijke dag van de duurzaamheid omgetoverd tot danspaleis. De Nederlandse top-DJ’s Winston Post, Eric van Kleef, DJ RoomeR en DJ Ivano draaien op het evenement. Met het MM Dance Event wil organisator JCI Emmen een  bijdrage leveren aan het bestrijden van energie-armoede onder inwoners van ontwikkelingslanden, door hen toegang te geven tot duurzame zonne-energie. Kaarten voor het MM Dance Event zijn nu te koop via www.mmdanceevent.nl.
 
Dance 4 Energy
Het MM Dance Event wordt georganiseerd door JCI Emmen en vindt plaats op vrijdag 9 oktober 2015, de landelijke dag van de duurzaamheid.  Duurzaamheid gaat volgens JCI Emmen verder dan alleen energie besparen. Het betekent ook anderen de kans geven op een duurzame toekomst. Daarom is de opbrengst van het MM Dance Event bedoeld om een bijdrage te leveren aan het bestrijden van energie-armoede in ontwikkelingslanden: Dance 4 Energy!
 
Zonne-energie voor Afrika
1,2 miljard mensen in voornamelijk ontwikkelingslanden hebben geen toegang tot elektriciteit en nog eens miljoenen anderen worden dagelijks geconfronteerd met stroomuitval. Gebrek aan elektriciteit en licht veroorzaakt een sterke vermindering van kwaliteit van leven en heeft grote negatieve gevolgen voor gezondheid en milieu. Toegang tot energie is essentieel om uit de armoede te kunnen komen. Zonne-energie biedt hiervoor de oplossing met kansen en mogelijkheden voor een duurzame toekomst. De opbrengst van het MM Dance Event gaat daarom naar de Stichting S3C (Solar for sub-Saharan Schools and Communities). Deze stichting maakt schone zonne-energie beschikbaar in gebieden in sub-Sahara Afrikaanse landen waar nu geen elektriciteitsnet is en waar dit voorlopig ook niet komt. Dit gebeurt door scholen/gezondheidscentra van zonne-energie te voorzien en zonne-energie ook beschikbaar te maken voor huishoudens in de omgeving van die scholen. Daarnaast investeert S3C in beroepsopleidingen voor solar technici.
 
Nederlandse top-DJ’s
Voor het MM Dance Event komen Nederlandse top-DJ’s naar Emmen: Winston Post, Eric van Kleef, DJ RoomeR en DJ Ivano draaien op het evenement. Het MM Dance Event begint op vrijdag 9 oktober 2015 om 21.00 uur en duurt tot circa 02.00 uur. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Telecombinatie Van Wieren Telecom. De afterparty vindt plaats in Lounge 13.
 
Kaartverkoop gestart
Kaarten zijn vanaf nu online te koop via www.mmdanceevent.nl. Tot 1 september 2015 geldt een early-bird voordeel en kost een kaart € 19,50, dit is inclusief welkomstdrankje.
 
Over JCI
JCI Emmen is één van de circa 100 kamers binnen JCI Nederland. JCI (Junior Chamber International) is 55 jaar geleden in Nederland opgericht. JCI Nederland maakt deel uit van een wereldwijd netwerk voor persoonlijke ontwikkeling van circa 170.000 ondernemende mensen tot 40 jaar in meer dan 116 landen. Elk JCI-lid deelt de overtuiging dat we onszelf en de wereld om ons heen moeten verbeteren om blijvende positieve verandering te creëren. JCI heeft als non‐gouvernementele organisatie de hoogste adviesstatus bij de Verenigde Naties. JCI heeft in Nederland ruim 2.500 actieve leden in meer dan 100 gemeenten en werkt samen met onder meer Cordaid en het Nederlandse Rode Kruis.


 
 
 
 

Wat is er te doen?