Nieuws!

1000 kansen van start!

8 Jan 2015 om 23:00, hulp aan werkloze jongeren

JCI Emmen start op 4 februari met het '1000kansen'-project. Met dit project begeleidt netwerkorganisatie JCI jongeren in de regio met een MBO+, HBO of WO-diploma in de leeftijd van 18 tot 27 jaar, die al langer werkzoekend zijn.
 
Via workshops en trainingen worden 15 deelnemers in een kosteloos traject van 8 bijeenkomsten getraind in het vinden van de juiste baan. De jongeren krijgen onder meer netwerk- en sollicitatietrainingen, leren zich beter (online) te profileren en worden begeleid in het schrijven van een CV en een sollicitatiebrief.  Op die manier krijgen de deelnemers inzicht in drie vragen: wie ben ik, wat wil ik en hoe pak ik dat aan? Daarbij worden de jongeren ondersteund door de kennis en ervaring van de JCI leden.
 
Werkloosheid
Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid omarmt het '1000kansen'-project als manier om de hoge jeugdwerkloosheid (landelijk 16,5 procent) verder terug te dringen. Ter vergelijking: voor de gehele Nederlandse beroepsbevolking was dat werkloosheidspercentage in het eerste kwartaal van 2014 'slechts' 9 procent. In de praktijk ligt het percentage van jeugdwerkloosheid zelfs nog hoger; starters en afgestudeerden die tijdelijk vakantiewerk doen of banen hebben die onder het niveau van hun opleiding liggen worden in deze cijfers niet meegenomen.
 
Inschrijving
Kandidaten kunnen zich inschrijven via de website www.jciemmen.nl/1000kansen , daar is ook meer informatie te vinden over het traject. Alle voorwaarden voor de deelname staan op deze webpagina vermeld.


 
 
 
 

Wat is er te doen?